.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
قابل توجه استاندار و کارگروه صیانت از بیت المال استان...
معضل ساخت و ساز در حریم 60 متری دریا ی مازندران را متوقف کنید
شمال نیوز : اگر قرار باشد هرکس که در اراضی منتهی به ساحل، زمینی دارد برای خودش اسکله اختصاصی احداث نماید و حریم شخصی قائل شود آیا روزنه ای برای دسترسی مردم به ساحل باقی می ماند؟.....
معضل ساخت و ساز در حریم 60 متری دریا ی مازندران را متوقف کنید

شمال نیوز / کوروش غفاری چراتی : آزادسازی سواحل دریای مازندران، مسأله‌ای است که لزوم آن از سالها قبل احساس شده بود. افکار عمومی، دولت و مجلس، هرکدام به نحوی نسبت به این مسأله  بارها حساسیت نشان داده بودند. یک سؤال اساسی در این رابطه مطرح بود:« آیا دریا به عنوان منابع طبیعی و ملی، سهم همه نیست؟!» البته تنها، بحث سهم خواهی از دریا مطرح نبود؛ توسعه روز افزون نواحی ساحلی خزر و ساخت و سازهای بدون برنامه و به دنبال آن افزایش بی‌رویه جمعیت در این نواحی، سبب شد تا به منظور جلوگیری از تخریب و آلودگی وسیع نوار ساحلی شمال کشور، موضوع ساماندهی سواحل و حریم دریا با اولویت دریای خزر به صورت جدی مطرح شود. این موضوع در برنامه سوم توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور به صورت قانون لازم الاجرا گنجانده و در ادامه به عنوان ماده 53 ‏برنامه چهارم توسعه کشور تنفیذ شد.

بر اساس آيين‎نامه اجرايي آزادسازي حريم ساحلي درياي خزر مصوب سال 88، آن دسته از دستگاههاي دولتي و نهادهاي عمومي  و خصوصی که در حريم 60 متري ساحل اين دريا داراي مستحدثات بودند موظف شدند پس از تعيين و اعلام حريم 60 متري ساحل درياي خزر و وفق آيين‎نامه‎هاي مربوط، با هماهنگي وزارت کشور در اجراي تبصره ماده 63 قانون برنامه چهارم توسعه اقدام به عقب‎نشيني کامل از اين حريم كرده و وزارت کشور نيز موظف شد در چارچوب اين تصويب‎نامه زمينه آزادسازي اين سواحل را از تصرفات دولتي و نهادهاي عمومي و خصوصی با رعايت قوانين و مقررات مربوط فراهم كند.

همچنين مقرر شد در هر شهرستان ساحلي کارگروه اجرايي ستاد اجرايي آزادسازي حريم ساحلي به رياست فرماندار و عضويت ادارات عضو تشكيل شود كه وظيفه آن شناسايي حالتهاي مختلف تصرف حريم 60 متر ساحلي، برآورد کلي هزينه‎ها در جهت تأمين اعتبار اجراي آزادسازي حريم ساحلي خزر، تدوين چارچوب نحوه توافق با مالکين اراضي که با آزادسازي حريم قسمتي از زمين آنها باقي مانده، اولويت‎گذاري براي اراضي که قابليت آزادسازي دارند و شناسايي آن در بخشهاي مالکيتي دولتي، خصوصي، نظامي و ساير نهادها، فرهنگسازي و اطلاع‎رساني عمومي براي ايجاد بسترهاي لازم و تصميم‎گيري در خصوص رفع تصرف از متصرفين يا ساخت و سازهاي غيرقانوني و چگونگي توافق و تعامل با مالکين ذي‎حق اراضي در حريم 60 متري ساحلي در چارچوب قوانين و مقررات مربوطه بود. از سوي ديگر دادگسـتري اسـتان‌هاي ساحلي موظف شدند بـه منظور تسريع در رفع تصرف اراضي واقع در حـريم ساحلي شعبه ويژه‎اي را به همين منـظور در هر شهرستان ايجاد كنند.

طبق آمارهای موجود، استان مازنداران دارای 338 کیلومتر خط ساحلی است که در 228 کیلومتر آن یعنی 74 درصد نوار ساحلی ساخت و ساز انجام شده که 95 کیلومتر آن معادل 28 درصد متعلق به دولت و 120 کیلومتر معادل 36 درصد متعلق به بخش خصوصی و 33 کیلومتر معادل 10 درصد متعلق به بخشهای نظامی و انتظامی است. با وجود حضور عالی ترین مقامات تصمیم ساز استان در ستاد اجرایی آزادسازی حریم ساحلی متشکل از استاندار، معاون عمرانی او، رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان، رئیس کل دادگستری استان، رئیس سازمان میراث فرهنگی استان، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان و فرماندهی نیروی انتظامی استان، اما سرنوشت اجرای این طرح همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد. بنابر اعلام برخی منابع کمتراز20 درصد نوار ساحلی خزر به صورت عمومی قابل استفاده است و عموم حق استفاده از باقی سواحل را ندارند. برخی دیگر هم این رقم را بسیار کمتر می‌دانند و حتی در جایی اعلام شد که مردم عادی فقط از4 درصد سواحل خزر می‌توانند استفاده کنند.

البته همین سهم اندک هم از چشمداشت‌ها مصون نماند؛ انگار دستی نامرئی، عرصه ساحل خزر را هر روز بیشتر و بیشتر برای مردم تنگ می‌کند. از اخذ ورودی های متفاوت گرفته تا مسدود کردن حریم 60 متری توسط اشخاص و نهادها.واقعیت این است که محدود کردن استفاده عموم از ساحل اینگونه که در کشور ما جریان دارد در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست.با این وجود از سال 88، یعنی زمانی که عنوان شد طرح آزادسازی سواحل خزر اجرایی می شود بازهم عده ای به بهانه های مختلف و با سوء استفاده از شرایط با دست اندازی در ساحل،  محدویت بیشتری برای مردم عادی ایجادکردند.

یکی از اینگونه مناطق که با هدف توسعه اشتغال و سرمایه گذاری توریستی به بخش خصوصی واگذارشد در زیباترین ساحل خزر در شهرستان جویبار واقع می باشد. مالک این شرکت به بهانه احداث اسکله اختصاصی - که البته بود و نبود آن هیچ سنخیت و ضرورتی برای اصل پروژه ندارد- با مسدود ساختن بیش از 600 متر از ساحلی که دقیقا در محدوده آزادسازی 60متری قراردارد، مصداق بارز محدود سازی ساحل برای دسترسی عموم است.

براستی چرا مسئولان ذیربط در حالیکه براجرای سیاست آزادسازی ساحل و ممانعت از ساخت و سازهای محدود کننده دسترسی عمومی تاکید می کنند، در قبال اینگونه محدویت ها سکوت اختیار می کنند ؟ اگر قرار باشد هرکس که در اراضی منتهی به ساحل، زمینی دارد برای خودش اسکله اختصاصی احداث نماید و حریم شخصی قائل شود آیا  روزنه ای برای دسترسی مردم به ساحل باقی می ماند؟ واقعیت این است که این شرکت بیش از 20 سال است که 25هکتار اززیباترین منطقه ساحلی دریای خزر را به بهانه ساخت و سازهای گردشگری و توریستی تملک نموده است اما پیشرفت کار تقریبا سالی کمتر دو درصد بوده است.! براستی آیا اینگونه پروژه ها مصداق بارز فرصت سوزی در سال اقتصاد مقاومتی نیست؟ آیا این میزان پیشرفت فیزیکی و ایجاد اشتغال پایدار که تقریبا برابر صفر است توجیه عقلی و قانونی دارد؟آیا در فرآیند واگذاری اینگونه اراضی ملی و بیت المال به افراد حقیقی، نباید دوره و مدت زمان اجرای پروژه و بهره برداری طرح لحاظ می گردید؟آیا سزاوار است اینگونه اشخاص به بهانه های مختلف تقریبا معادل  یک قرن سرگرم اجرای پروژه کذایی خود باشند؟ آیا نمی توان با خلع ید از اینگونه افراد ناتوان ،فرصت سرمایه گذاری و توسعه اشتغال را در اختیار افراد واجد شرایط دیگری قرار داد؟ چه کسی به اینگونه شرکتها مجوزساخت و ساز و  انسداد ساحل 60 متری را داده است؟و مهمتر از همه آیا صدور اینگونه مجوزها به بهانه توسعه گردشگری که در حقیقت به اختصاصی سازی ساحل و محدویت دسترسی عموم منجر خواهد شد خیانت به آیندگان نیست؟ چه کسی باید خط پایان اینگونه ویژه خواری ها و سوء مدیریت ها را ترسیم نماید؟

به نظر می رسد مسئولین ذیربط نظیر استاندار مازندران به عنوان نماینده عالی دولت ، مدیریت سازمان گردشگری ، میراث فرهنگی و صنایع دستی استان بعنوان متولی مستقیم این بخش،مدیریت منابع طبیعی و همچنین سازمانهای ناظر همانند سازمان بازرسی استان و دستگاه قضایی باید نظارت بیشتری بر اینگونه پروژه ها داشته باشد . چرا که یکی از مصادیق اقدام و عمل به راهبرد اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری و همچنین صیانت از بیت المال، استفاده مطلوب از فرصتهای موجود و جلوگیری از هرگونه اقدام خلاف قانون و مقررات مصوب است.

به هر تقدیر، آنچه مسلم است کسی با احداث و توسعه زیرساختهای گردشگری در اراضی مجاور ساحلی مخالف نیست و برعکس نگارنده معتقد است گردشگری به ویژه گردشگری ساحلی بخش مغفول مانده در اقتصاد مازندران است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد اما این مسئله هرگز نباید با تملک و انسداد حریم 60 متری دریا توجیه غیرکارشناسی شود، زیرا حریم 60 متری دریا به عنوان ساحل، سهم همه ایرانیان و به ویژه آیندگان است که هرگونه دست اندازی در آن به هر بهانه ای غیرعقلانی می باشد. در چنین شرایطی  انتظار کمترین از مسئولین ذیربط به ویژه کارگروه صیانت از بیت المال استان آن است که در مفروضاتی که به مسئله بیت المال و حقوق عمومی شهروندان مربوط می شود اهتمام لازم را داشته باشند و به جای توصیه دیگران به تلاش برای صیانت از بیت المال ، خود به عنوان نخستین مروج این سیاست ضروری عمل نمایند. در مجالی دیگر بازهم زوایای پنهان این مسئله مهم را واکاوی خواهیم کرد.

 


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

سالار 30 خرداد 1395
پیرمرد و دریا . واقعا این پیرمرد با دریا چه خواهد کرد ؟ چرا باید ساحل زیبای جویبار از دسترس مردم خارج شود . استاندار عزیز به داد مردم برس . من اعتقاد دارم که جنابعالی شیرمردی هستی که می توانی مقابل زیاده خواهی ها بایستی .
جویباری 30 خرداد 1395
نقش آقای بزرگ نیا مدیرکل گردشگری استان در حمایت بی حد و حصر از اینگونه شرکتها کاملا برجسته است.ایشان که در آیین افتتاحیه های ساخت و ساز در حریم 60 متری دریا حضور می یابند و برای سازندگان این بناها کف می زنند باید پاسخ دهند سهم آیندگان از این ساحل چقدر است؟ چرا باید عده ای به خود اجازه دهند دریا را مال خود کنند. مگر دریا حریم شخصی افراد می شود. ساحل دریا برای عموم است نه اختصاصی.آقای مسئول اینو بفهم لطفا !
پاسخ ها به این نظر
نا شناس 30 خرداد 1395
شما خیلی عقب هستید. دیگه ساحلی نمانده که ساخت و ساز بشود، الان ساخت و ساز در حریم رودخانه ها انجام میشود مثل تالار پذیرایی 5000 نفره در حریم رودخانه تلار واقع در جاده کیاکلا بعد از شهرک صنعتی سنگتاب ، که 10 کیلومتر حرم رودخانه را آسفالت کرند.
فلاح 30 خرداد 1395
عکس مربوط به مطلب خیلی زیباست. مرسی
مهدوی 30 خرداد 1395
قابل توجه فرماندار شهرستان جویبار. به عنوان نماینده عالی دولت در شهرستان.
خلیلی 30 خرداد 1395
کدام پروژه توریستی و تفریحی! این آقا 25 هکتار زمین مرغوب ساحلی را تصاحب کرده و نزدیک 3 میلیارد تومان تا حالا وام گرفته و چندتا ویلا توش ساخته برای خودش و دوستانش. واقعا شاهکارکرده!!!!!!!! آن هم بعد از 20سال
ساروی 30 خرداد 1395
قابل توجه دادستان محترم استان و مدیرکل محترم بازرسی استان. لطفا پیگیری بفرمایید. ممنون
باب اله کاویانی 30 خرداد 1395
پس این کارگرو ه صیانت از بیت المال چه کار میکنه. از کدام بیت المال محافظت میکنه؟مگر دریا و ساحل آن جزو بیت المال حساب نمیشه؟
لاریمی 30 خرداد 1395
ساحل دریا مثل خیابان متعلق به همه مردم است.مگر می شود کسی بخشی از خیابان را تصاحب کند؟ پس این مسئولین چیه اینقدر شعار میدن که ایها الناس ما داریم به شما خدمت میکنیم
پاسخ ها به این نظر
حسنی 30 خرداد 1395
البته همش اینجوری نیست.این آقا شاید پارتیش خیلی قویه. تا آنجا که من خبر دارم چندتا از این اسکله ها ی ساحلی خصوصی در غرب استان با دستور مقامات ذیربط تخریب و ساحل آزادسازی شد
نعمتی 30 خرداد 1395
آقای بزرگ نیا رئیس سازمان گردشگری استان. چشمت روشن با این سرمایه گذاران گردشگری و توریستی! لطفا اینقدر آمارهای آب دوغ خیاری نده! کسی باور نمیکنه
محمد 30 خرداد 1395
آقای استاندار ! افغانستان هم اگر این ساحل را داشت بخدا بهتر مدیریت میکرد.نمیتونی ول کن برو دیگه.
کاملی از جویبار 30 خرداد 1395
ساخت و ساز در اراضی حاشیه دریا اشکالی ندارد اما چرا ساحل 60 متری حریم دریا را اشغال می کند. پس این مردم فلاکت زده کجا برن هواخوری. بابا رحم کنید
کمال 30 خرداد 1395
هرگونه ساخت و ساز در حریم 60 متری دریا خیانت است. باید با عوامل اینگونه اقدامات از صادرکننده مجوز تا عامل ساخت و ساز برخورد شود. هر چیزی برای خود حریم دارد . سیم برق حریم دارد ،جاده حریم دارد، جنگل و مرتع حریم دارد ، چطور دریا حریم ندارد.؟
محمود 30 خرداد 1395
سلام
چرا هرکس در مورد بحث های مربوط به دریا نظر میده. در مازندران مرکزی بنام مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر هست، که هر کس سوالی در مورد خزر داره لطف کنه مراجعه کنه به سایتش وبه صورت مستدل و مستند جوابشو بگیره.
علی 30 خرداد 1395
نظارت ضعیف است داداش. همه دستشون تو کاره. کسی پیگیر حقوق مردم نیست.
بابایی 30 خرداد 1395
گزارش خوبی بود. لذت بردم. دست مریزاد
سجاد 30 خرداد 1395
توی سه سال کاری نکرد .اگر این شیرمرده پس احمدی نژاد چی بود که بیشترین کار در این خصوص یعنی آزاد سازی سواحل را انجام داد چی بود
قائم شهر 30 خرداد 1395
بازهم گلی به جمال مدیران احمدی نژاد. این مدیران روحانی فقط حرف می زنند. فقط حرف،حرف،حرف!
نا شناس 30 خرداد 1395
شما خیلی عقب هستید. دیگه ساحلی نمانده که ساخت و ساز بشود، الان ساخت و ساز در حریم رودخانه ها انجام میشود مثل تالار پذیرایی 5000 نفره در حریم رودخانه تلار واقع در جاده کیاکلا بعد از شهرک صنعتی سنگتاب ، که 10 کیلومتر حرم رودخانه را آسفالت کرند.
چمنی ساروی 30 خرداد 1395
آقای بزرگ نیا روز شنبه در روزنامه پیک شمال از سرمایه گذاری 54 هزار میلیاردی در بخش گردشگری مازندران و ایجاد اشتغال برای 27هزارنفر خبرداده بود.فکر کنم منظورش همین پروژه ها بود! فقط اینقدر را میدانم اگر حرفش صحت داشت وضع مازندران اینجور اسفناک نبود.آقا دست بردارید از این آمار و ارقام گول زننده. فکر می کنید با بچه طرفید.یه وام هنگفتی به یارو دادید معلوم نیست چکارکرده. آره روی کاغذ خیلی چیزها قرابود اتفاق بیفتد. اما در عمل. دوصد گفته چون نیم کردار نیست. نکنه این هم با تحریم در ارتباطه!!!

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.186 seconds.